Shaklee Independent Distributor

Disclaimer: Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit


Saya merupakan pengedar Shaklee yang sah..Boleh dapatkan product Shaklee daripada saya dengan konsultation percuma sebelum dan selepas pembelian..saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak. Saya juga membuat penghantaran ke Brunei, Indonesia dan Singapura..

Sunday, 15 November 2015

Cara Buat Goreng Pisang Rangup Dan Sedap

Buat Goreng Pisang Tanya Allah Dahulu

Assalamualaikum...lama tak sharing..

Malam minggu lepas , ada tetamu datang...rancang nak buat goreng pisang sebab pisang ada baru bawak balik dari kampung..

Masa nak buat berdialog dengan Allah dalam hati..

"Ya Allah aku nak buat goreng pisang ni..Bantu aku Ya Allah untuk buat goreng  pisang yang rangup, sedap dan menarik..Aku nak jamu suami, anak dan tetamu makan...Terima Kasih Ya Allah..Alhamdullilah Ya Syakur.. Aamiin Ya Mujib"

Biasa saya tak pernah tanya Allah dahulu..saya buat ja terus goreng pisang..dan sentiasa berharap ia jadi..mmg jadi kebanyakkannya..tp ada jgk xjd..

Sejak sebulan dua ni amal #TeknikBAD Bertanya Allah dahulu..kerana tiada daya dan upaya jika bukan dengan  bantuan Allah..

Hasilnya saya memang hasilkan goreng pisang yang sedap, rangup dan menarik dengan bantuan Allah..Terima Kasih Ya Allah..Alhamdullilah Ya Syakur...

#TeknikBAD 
#BertanyaAllahDahulu

Wednesday, 7 October 2015

Petua Hilangkan Dengkur

*************************
Tidur Dengan SELADANG
*************************

Al kisahnya...pakcik ni tidur di bilik bersama isterinya..kebetulan waktu tu,ada saudara yg datang menumpang tido di rumah mereka..saudara pakcik makcik ni tengah layan National Geografic..

Tiba-tiba.........

Dengar bunyi yang sangat kuat dan pelik macam bunyi seladang...sapa yang tak pernah dengar bunyi seladang...google ya :)

Pastu tercari-cari la mana bunyinya dekat Tv...tapi masa tu bukan cerita pasal seladang...cerita pasal ular..mula pelik...tapi nak tau jugak dari mana datang bunyi tu..naik bulu roma jugak tengah-tengah malam ni..sambil mencari bunyi tu semakin kuat bila menghampiri bilik pakcik dan makcik ni..pintu bilik tak tutup rapat..jadi dapatlah tgk sedikit...

Adoiiii....

Rupa-rupanya pakcik yang berdengkur..dahsyat betul bunyinya..kalau dengar risau takut mati mengejut...terfikir..boleh ke makcik tido bila bunyi macam seladang..kuat pulak tu..malas nak pikir banyak...terus tak jadi habiskan nonton national geografic...masuk bilik terus tido....

Esoknya..

Saudara pakcik bagi minyak ikan brand yang dia suka..bagi la dalam 6 biji dekat pakcik dia ni..free ja dia bagi..dia tak dak cakap apa..cuma cakap untuk kesihatan..makan sebelum tido..sebab hari tu saudara pakcik ni dah nak balik..

Selepas 3 hari...

Isteri pakcik ni telefon anak saudaranya tanya ubat apa yg dia bagi..anak saudara pakcik ni terkejut tanya pulak kenapa...bunyi dengkur dah perlahan dan sayup2 ja...anak saudaranya ni senyum dan cakap tu minyak ikan..Isteri pakcik ni terus suruh anak saudaranya ni belikan sebotol...

Sekarang...

Tiada lagi bunyi seladang...yang ada bunyi sayup2 yang boleh melenakan tido orang sebelah...

************************
Penawar Anti Dengkur 
************************

Siapa yang mengalami masalah yang sama?Saya ada solution untuk membantu atasi masalah dengkur...

Kesan

>Hidung dan dada yang selesa
>Irama dengkur kurang kedengaran
>Tidur yang puas dan lebih nyenyak
> Orang sebelah Tidur  dengan lebih tenang
> Kurang sejuk dada dan batuk di tengah malam

Jika anda, anak, suami, ayah sendiri mengalaminya..nak cuba?

Pm/whatapps 0125706701..saya akan share products  yang berkesan dan tiada kesan sampingan..

Saturday, 26 September 2015

Ubat Cuci Usus Berkesan Selepas 6 Jam

**************************
Supplemen Cuci Usus Berkesan Selepas 6 Jam
**************************

1) Usus yang kotor PUNCA segala penyakit..

2) Usus kotor  menyebabkan sebarang supplemen yang diambil tidak berkesan..

3) Usus yang yang kotor punca perut buncit

4) Usus yang dibersihkan mempercepatkan proses mengurus badan..

5) Usus kotor punca Kanser Usus / Kanser Kolon

**********************

Amran tiap2 hari membuang tapi rasa tak puas..Badan gemuk juga walaupun membuang tiap hari..jerawat tumbuh dan lambat nak surut..badan rasa lemau tak sihat memanjang..Dia akhirnya tak tahan..terus whatapp saya macam mana nak selesai pasal masalahnya..saya cadangkan untuk ambik ubat bersih usus..berkesan selepas pengambilan 6 jam..

Alhamdullilah..selepas 6 jam..Amran flush habis..3 kali dia flush najis tanpa rasa sakit perut memulas..dan Amran rasa perut dia kempis, kosong dan badan makin ringan dan sihat..

..................................

Sekarang Amran
> semakin flat perut
> badan semakin ringan
> jerawat dah kurang tumbuh

Alhamdullilah

Siapa yang ingin cuci usus dalam masa 6 jam?

..................................

Boleh pm/ whatapps 0125706701
Sesuai untuk orang yang bajet Rm60 ke bawah sahaja..

Selamat, Semulajadi, Berkesan

Thursday, 24 September 2015

MEMBACA Ayat 2 Suku Kata Dalam MASA 2 JAM

*************************
MEMBACA Ayat 2 Suku Kata Dalam MASA 2 JAM
*************************
Apa yang perlu disediakan?
1. Sediakan Buku Bacalah Anakku
2. Supplemen minyak ikan laut dalam asli dengan penyulingan 3 kali
3. Kesabaran dalam Masa 2 jam
4. Hati yang kental dan positif
5. TAWAKKAL

Alhamdullilah..2 jam sahaja saya ajar anak membaca menggunakan Buku Bacalah Anakku..Kalau tak..eja pun merangkak..saya bagi supplemen minyak ikan asli laut dalam yang disuling 3 kali..Insyaallah tiada mekuri dan raksa..kalau nak try boleh pm atau whatapp saya...selama 2 jam dengan penuh kesabaran..yalah budak2..5 tahun tak boleh nak dok lama2...Dalam 2 jam dah sampai Buku 3 Bacalah Anakku..Cepatkan pick up? Saya pun tak sangka..Tapi memang anak amalkan supplemen minyak ikan brand pilihan saya ni..Alhamdullilah kesan yang sangat bagus dan cepat.

Ibu-ibu nak cuba untuk anak yang ada masalah pembacaan walaupun umur anak dah 6 tahun?

Jika ingin anak cepat membaca boleh cuba minyak ikan pilhan saya ni..

Pss....anak saya jarang sangat berdengkur bila tidur bila amal minyak ikan ni..
Jom pm/whatapps segera di 0125706701 sebelum anak menjangkau 7 tahun.

Tuesday, 30 June 2015

Rahsia 40 an nampak muda dan comel

Assalamualaikum..

Lama sangat rasa tak menaip di blog ni..hari rasa nak sembang2..baru tadi sembang dengan sepupu  yang  ada slip disc  peringkat awal..dah mula kebas kaki dan tangan..sakit tulang belakang..risau jadi makin teruk..kemudian..whatapp  saya tanya apa vitamin  untuk slip disc..then, beliau bersetuju ambik vivix, ostematrix  dan  Advance  Joint  Health  Tablet..Makan belum  sampai sebulan dah nampak kesan..dah kurang sangat kebas kaki tangan..dah kurang sangat sakit belakang..jangan main2 dengan slip disc..silap hari bulan boleh operate...ada juga yg slip disc dah operate..ambik  vitamin  shaklee semakin baik..sebab slip disc  ni boleh  berulang walaupun  kita operate kalau  badan tak jaga dan buat kerja berat..Jadi mahu tak mahu kena ambik supplemen  untuk jaga dan elak jadi semakin teruk..
      Supplemen  yang kita pilih jugak jangan lah  yang boleh ada kesan jangka panjang...sebab tu kena study dulu kalau nak beli produk..berbalik dengan sepupu  saya ni..dia memang  pengguna tegar Shaklee  Collagen  Powder..Kesan?mestilah best..bukan ja kawan tegur...suami pun tegur tau..kesan dia seluruh badan..alhamdullilah...yang penting  tiada kesan sampingan..sekarang beliau dah ambik vivix  sebab masalah  slip disc..tak pasal jadi semakin muda dan comey..bukan dia cakap..kawan2  dia cakap..seronok  lah kan..bila umur 40 an cakap nampak makin muda dan comey..sepupu  saya ni bukan make  up tebal orangnya..jadi comey n muda  semulajadi..nak ke jadi macam sepupu  saya..makan product  yg sangat berkesan  dan semulajadi..slip disc  dapat dikurangkan, muka semakin comey dan muda..

Jika berminat  just pm/whatsapp  0125706701 
#Liyanasonestop 
Free consultation  for my beloved  customer 

Tuesday, 9 June 2015

D' SIPUT HOMESTAY: HOMESTAY SG. SIPUT

D' Siput Homestay mula beroperasi pada bulan September  2015..

Lokasi:
No 108 ,  Pesiaran  Makmur  4, 
Taman  Makmur , 
31100 Sg. Siput  (  U ) , 
Perak.

Tel: 012-5706701   (Pn. Liyana)

Kemudahan:
1) 3 bilik tidur
Bilik 1: 1 Katil Queen ( berhawa dingin )
Bilik 2: 1 katil Queen   ( kipas )
Bilik 3 : 1 katil single (kipas)
2) 2 bilik air
3) Tv, Astro, Mesin Basuh, Peti Ais, Seterika,
4) Meja Makan, Sofa
5) Dapur masak, pinggan  mangkuk, periuk nasi elektrik, periuk, alatan memasak
6) toto, bantal extra, kain sejadah, kain sembahyang

Harga: RM150
             Cuti Sekolah RM170 ( RM150 jika  3 hari ke atas)

         

Monday, 9 March 2015

Pengedar Shaklee Sg. Siput, Chemor, Chepor: Kurus Untuk Diabetis

Assalamualaikum . ..

Entry kali ni nak share  tentang  set kurus   untuk wanita  dan lelaki  yg ada diabetis.

Ada sesetengah  penghidap diabetes  nak kuruskan badan tapi risau produk tersebut  akan menyebabkan  diabetis mereka akan bertambah  buruk..meh try set slim untuk  pesakit diabetis ni..Insyaallah  berkesan . .

Biasanya  susah nk cari  produk yang boleh slim fit sambil mengawal diabetis..Jom try set slim ni yang ternyata selamat ,  semulajadi  dan  berkesan... Daparkan harga sebelum gst..

Boleh  pm/whatsapp  0125706701  untuk  konsultation  sebelum  dan selepas  pembelian . .

#pos seluruh  Malaysia